Waarom voldoende slapen zo belangrijk is | Evermove

Waarom voldoende slapen zo belangrijk is

In deze video leggen we uit waarom je maar best niet beknibbeld op het aantal uur dat je iedere nacht tussen de lakens doorbrengt:

Waarom voldoende slapen zo belangrijk is

Onderzoek naar het aantal uren dat bepaalde mensen gemiddeld slapen heeft het volgende uitgewezen: de mensen die de beste prestaties leverden sliepen gemiddeld 8,5 uur per nacht. Mensen met een normaal, gemiddeld prestatieniveau sliepen ongeveer 7 uur per nacht, en mensen die echt ondermaats presteerden lagen minder dan 6 uur per nacht met hun lijf tussen de lakens.

Bovendien blijkt dat een klein slaaptekort een duidelijk merkbare invloed heeft op je productiviteit. 90 minuten te weinig slapen deed de prestaties met een derde dalen!

Een zwaar slaaptekort weegt ook niet één maar wel verschillende dagen door.

Enkele tips voor wie te weinig slaapt:

Wat je meet kan je immers managen.
Je zal merken dat je energie en je prestaties dag na dag dag verbeteren.
Slaap lekker!

Deel de tips & tricks die jij gebruikt om beter te slapen door onderaan een reactie achter te laten!

Over de auteur Bert Ackaert

Bert Ackaert is als oprichter van Evermove gespecialiseerd in Human Performance en digitaal ondernemen. Zijn passie ligt in het creëren van praktische systemen en oplossingen in het domein van de persoonlijke ontwikkeling. Hij heeft verder een grote liefde voor de Engelse taal, Stoïcijnse filosofie, zijn fiets en ravotten met zijn twee zoontjes (niet in volgorde).

follow me on:
>