Jouw doelen en hoe ze te bereiken | Evermove

Jouw doelen en hoe ze te bereiken

Precies weten wat je wilt en het opmaken van een plan om je doelen te bereiken is de sleutel tot succes. In deze video overloopt Marc Herremans kort de belangrijkste principes.

Definieer je dromen en doelen.

Zonder deze stap is al de rest onmogelijk. Toen ik jong was, had ik als droom … Eén simpele droom kan genoeg zijn om je gedurende jaren te motiveren. Om je dromen om te zetten naar de werkelijkheid moet je ze vertalen naar concrete doelstellingen. Ze zeggen daarom wel eens dat doelen gelijk zijn aan dromen met een deadline.

Deel je doelen op in tussendoelen

aangezien je droom iets is wat maar verwezenlijkt kan worden op langere termijn, is het belangrijk om je einddoel op te delen in verschillende kleine doelen. De meeste mensen beginnen niet te werken aan hun droom omdat deze te onmogelijk, te overweldigend lijkt. Ieder doel, hoe groot ook, wordt gemakkelijker door het op te delen in steeds kleinere stapjes.

Just do it: begin en zet kleine stapjes

Focus op één stap per keer. Beeld je in dat je een trap moet nemen waarvan je het einde niet kan zien, zoals in een flatgebouw. Je hoeft alle treden niet te kunnen zien om te starten. Je focust op 1 trede per keer. Je kan altijd de eerste stap zetten.

Hou vol!

Blijf kleine stapjes zetten: iedere stap brengt je dichter bij je doel. soms moet je een stapje terug zetten of merk je dat je de verkeerde kant opgaat. Dat is perfect normaal. Maar hou vol en je komt dichter en dichter bij je einddoel.

Wat zijn jouw doelen en dromen? Laat onder deze video een reactie.

Over de auteur Marc Herremans

Marc Herremans is meervoudig Belgisch kampioen triatlon en winnaar van de Ironman van Hawaii. Hij is één van de meest gevraagde motivational speakers, ploegleider van een professionele veldritploeg, de man achter To Walk Again, trainer en zaakvoerder bij 185 Coaching Center.

  • Glenn schreef:

    Ondanks een rugoperatie wil ik ooit een marathon kunnen lopen. En het liefst ooit the big five marathons. Dit jaar heb ik de halve marathon afgewerkt. Nu de volgende stap richting marathon

    Mvg
    Glenn

  • >