Hoe gezonde voedingskeuzes vergemakkelijken?

Hoe gezonde voedingskeuzes vergemakkelijken?

Wanneer je leefomgeving het je gemakkelijk maakt om gezond gedrag te stellen is de kans ook groot dat je dit zal doen. In deze korte video leer je een handige manier om gezonde voedingskeuzes te stimuleren.

Aanpassingen aan je leefomgeving

Eén van de tips die altijd terugkeren om  gezonde nieuwe gewoonten te ontwikkelen is ervoor zorgen dat je leefomgeving het zo gemakkelijk mogelijk maakt om het gewenste gedrag te stellen. Voor voeding is dit niet anders: hoe zichtbaarder gezonde voedingsmiddelen zijn in je huis, hoe groter de kans dat je ze zal consumeren. Zet de gezonde voedingswaren altijd op ooghoogte in je koelkast of voorraadkasten, en zet de ongezonde voedingswaren ergens waar ze niet of minder zichtbaar zijn. Probeer koeken, chips, frisdrank… zeker niet gewoon op tafel te laten liggen, want je zal iedere keer dat je langsloopt geneigd zijn om er een beetje van te consumeren. Vervang ze bijvoorbeeld door fruit en water.

Maak de toegang tot gezonde voedingskeuzes dus supergemakkelijk en de toegang tot ongezonde voedingskeuzes dus supermoeilijk.

Succes!

Over de auteur Karolien Rector

Karolien Rector is een ervaren sportdiëtiste die met heel wat bekende atleten werkt in verschillende sporttakken.

>