Focus op wat je wel kan, niet op wat je niet kan | Evermove

Focus op wat je wel kan, niet op wat je niet kan

Heel wat mensen vertellen zichzelf wat ze vooral niet kunnen. Het is pas wanneer je sommige dingen echt niet meer kan doen, dat je beseft hoeveel je vroeger wel kon. Wie anders dan Marc Herremans is de geknipte persoon om jezelf eens in de spiegel te doen kijken?

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is het mooiste meisje van het land?

Hallo ik ben Marc Herremans en met de video van vandaag wil ik je even in jouw eigen spiegel laten kijken. Ik wil dat je stilstaat bij wat je denkt dat je kan en niet kan, wie je bent of niet bent.

Excuses

Veel mensen hebben tal van excuses wanneer het gaat om zichzelf te verzorgen. Dan hoor ik dingen als: ik ben niet sportief, ik ben te dik, ik ben daar niet fit genoeg voor, ik kan dat niet. Ik heb altijd de tegenovergestelde houding gehad: ik was altijd diegene die overal vol voor ging, mijn limieten opzocht, …

Wat is jouw perspectief?

Sinds mijn ongeval zijn er natuurlijk dingen die voor mij veel moeilijker zijn geworden, zoals bijvoorbeeld wandelen. En één van de dingen die ik vertel voor de groepen waarvoor ik spreek is dat het eigenlijk allemaal maar afhangt van je perspectief. De mensen die ik hoor zeggen wat ze allemaal niet zijn of kunnen kunnen op fysiek vlak misschien 100 keer meer dan ikzelf, maar ze vertellen zichzelf de hele tijd wat ze allemaal niet kunnen.

Dus mijn boodschap vandaag is om eens in de spiegel te kijken. Wat zeg jij tegen jezelf dat je niet kan, dat te moeilijk is, of dat niet strookt met de manier waarop je naar jezelf kijkt? Focus niet op wat je allemaal niet kan, maar op je wel kan doen. Doe meer met wat je nu hebt en kunt.

Ik wil graag van jou enkele dingen weten die te moeilijk waren, … waarvan je nu weet dat dit helemaal niet zo was. Laat een reactie onderaan deze pagina!

Over de auteur Marc Herremans

Marc Herremans is meervoudig Belgisch kampioen triatlon en winnaar van de Ironman van Hawaii. Hij is één van de meest gevraagde motivational speakers, ploegleider van een professionele veldritploeg, de man achter To Walk Again, trainer en zaakvoerder bij 185 Coaching Center.

  • Morgane schreef:

    Met de juiste begeleiding , instelling en geloof in jezelf kan je veel meer dan je denkt ! Ik kon vroeger met moeite 1km lopen maar mijn eerste Ironman ervaring neemt mij nu niemand meer af! 😉

  • >